Ardbeg Corryvreckan

8,4
Proefnotitie
Proefnotitie

Kleur

Diep amber

Geur

Teer en lijnzaadolie smelten samen met wasachtige donkere chocola, warme zwarte bessen, donkere suiker en dennennaalden.

Met water brengen zoute kruiden het karakter van pittig zeewier en gerookte bacon, gebalanceerd door een hint van vanille, kruidnagel en bosbessen. Het eindigt met een explosie van menthol, stroop en spaanse peper.

Smaak

Gepeperd vlees, knapperig zeewier en zwarte teerachtige espresso volgen elkaar snel op. Gesmolten donkere vruchten en bittere amandelen bedekken het gehemelte waarna verrassende viooltjes naar voren komen.

Afdronk

Lang, diep en blijvend krachtig in de afwerking met zwarte teerachtige koffie, met chocolade bedekte kersen en hete pepersaus.

Informatie

Ardbeg Corryvreckan is vernoemd naar de zuigende, duistere kracht van de levensgevaarlijke draaikolk tussen de Hebridische eilanden Islay en Jura.

Corryvreckan is Europa’s grootste en ’s werelds één-na-grootste draaikolk en is net zo ‘Big & Untamed’ als de spirit van Ardbeg. Het hart van Corryvreckan’s karakter komt van Ardbeg spirit die in Franse eiken vaten langzaam gerijpt is tot whisky, in plaats van in Amerikaans eiken.

Meer details op Drammer.com

WhiskyPrijzen.nl heeft de prijzen van 4 webshops vergeleken waar Ardbeg Corryvreckan Single Malt wordt verkocht voor een prijs tussen de 72 en 90 Euro.

Jouw whisky app met barcode scanner, alle WhiskyPrijzen.nl prijzen en de beste whisky aanbiedingen op een rij. Hou eenvoudig je verlanglijst, collectie en beoordelingen bij.

— Advertentie —

AdBlocker gevonden

Deze website wordt gefinancieerd door advertentie inkomsten. Schakel je AdBlocker uit of whitelist onze site om de prijzen weer te geven.

gemarkeerde shops betalen ons een kleine vergoeding voor elke bestelling die gemaakt wordt via deze website.